Днес в спортно училище „Георги Бенковски“ гр.Варна се проведе първият ден от приемния изпит за профил кикбокс

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  varna8

   

  Днес в Спортно училище „Георги Бенковски“ – Варна се проведе първия ден от приемния изпит за прием с профил кикбокс. Изпита включва измерване на биологичното състояние на кандидатите в Спортния диспансер, МПК, покриване на нормативи и експертна оценка. В утрешния ден предстои покриване на бегови нормативи. Към момента нашия спорт е единствения неолимпийски спорт с прием в спортно училище, като на този етап в СУ“ Георги Бенковски“ се обучават 27 ученика. Най-изявените от тях получават едногодишни стипендии от училището за високи спортни резултати. Условията в училището предоставят възможност на учениците да водят пълноценен тренирвъчен процес, като тренират четири дни двуразово и един ден едноразово. От страна на специализираното учебно заведение се предоставя спортно оборудване и облекло, ползване на пансион и целодневно хранене.

   

  varna9

   

  varna1

   

  varna2

   

  varna3

   

  varna4

   

  varna5

   

  varna6

   

  varna7