Александър Петров – един от 9-те топ български спортисти, които вземат участие в инициативата за честване на „60 години България в ЮНЕСКО“

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Днес (14.06.2016 г.) в новия парк „Възраждане“, в Зона Б-5, се провежда голямото спортно събитие „Щафета за знаещи“, което е част от честванията по повод 60-годишнината от членството на България в ЮНЕСКО. 9 наши топ спортисти са посланици на 9-те български обекта, които са включени в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство. Нашето момче, нашият световен шампион по кикбокс стил К1 и състезател на БККБМТ, Александър Петров е част от тази инициатива редом със спортисти като Тереза Маринова (лека атлетика), Владимир Николов (волейбол) , Петър Стойчев (плуване), Контанстин Папазов (баскетбол), Станимира Петрова (бокс), Мария Оряшкова (самбо), Павел Лефтеров (автомобилизъм), Александър Александров (футбол).

  Той е посланик на Тракийско-елинистичната гробница Край свещари, която е включена в Списъка на ЮНЕСКО през 1985 г. Александър раздава автографи върху специалните информационни брошури, които съдържат повече информация за самите обекти, както и спортистите, които ги представят.

  Със следващите снимки ви разказваме повече за това как преминава събитието:

   

  iunesko13

   

  iunesko1

   

  iunesko4

   

  iunesko5

   

  aleksandar

   

  iunesko3

   

  iunesko11

   

  iunesko6

   

  iunesko7

   

  iunesko8

   

  iunesko14

   

  iunesko16

   

  iunesko15

   

  iunesko12