Александър Петров ще се бори за световната титла в стил К1 WAKO PRO

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  aleksandar

   

  Световният шампион по кикбокс в стил К1 Александър Петров  ще се срещне със Cedrik Tousch (Франция) в мач, част от третия поред турнир Монте Карло Мастърс. Борбата е за титлата световен шампион К1 по правила на WAKO PRO! Събитието се провежда под патронажа на принц Албер II и отново ще изправи един срещу друг най-изтъкнатите и титуловани състезатели от цял свят. Това е единствено по рода си събитие, в което участие ще вземат 18 състезателя – звезди, световни и европейски шампиони от различни националности, които в една вечер ще изиграят 9 мача в различни категории, а целта е една от 9-те световни титли WAKO PRO.

  За Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай е чест, че България ще вземе участие в това единствено по рода си събитие, благодарение на участието на Александър Петров.

  25-годишният Александър, който е висок 190 см, има забележителните 209 победи от 239 срещи, като 11 от тях са с нокаут, 29 загуби и 1 равенство.  Той е световен шампион по кикбокс К1 до 81 кг от Световното първенство в Сърбия. Той влиза в залата още на 14 години, а образованието си продължава в Националната Спортна Академия. Преди извоюваната Световна титла, той е многократен републикански шампион и двукратен балкански. Сигурни сме, че тандемът Александър Петров – Красимир Колев  за пореден път ще покажат класна игра и вярваме в успеха на Александър, макар дори и самото участие да е голямо признание за качествата на младия състезател.

  Опонентът на Александър е 26-годишният французин Cedrik Tousch, който има в актива си 48 битки, от които 47 победи (35 с нокаут) и една загуба. Той е трикратен световен шампион: MuayThai (WBC) 2016 К1 правилник (WFM) 2014 MuayThai (IFMA) 2012. Мачът ще се проведе по правилата на WAKO PRO за свободна категория 81.400 кг в 5-рундов мач, всеки по 3 минути.

   

  Вечерта на 24 юни обещава зрелищни мачове пет звезди с най-класните състезатели. Те ще се проведат под мотото на етични ценности, уважение към другите и честна игра. Организаторите на Монте карло Мастърс 2016 си партнират с организациите „Peace and Sport” и „Friendships without Borders International”, като 10% от приходите ще им бъдат дарени, за да може всяка организация да спонсорира кауза по техен избор.

  Успех на Александър! Актуални новини около неговото участие в Монте Карло Мастърс ще намерите първо при нас.