Нашият отбор отпътува за Световната купа в Римини

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  team_rimini_leaving

   

  Днес за Италия отпътува представителен отбор на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай, който ще вземе участие в Световната купа Бестфайтър 2016. Ръководител на отбора е съпредседателят на Конфедерацията Димитър Ангелов, който е и член на борда на световната асоциация на кикбоксовите организации ( WAKO). На 04.06.2016 г. в Римини ще се проведе заседание на борда на WAKO, на което ще се обсъжда приемането на спорта кикбокс в МОК.

  Българският състав се води от националния треньор в стиловете лайт контакт, пойнт файтинг и киклайт контакт Иван Георгиев и националният треньор в стил фул контакт Красимир Кирилов. С групата пътуват и двамата рефери Деница Миленкова и Николай Хаджигенов.

  Честта да представят страната ни имат 35 състезателя от 6 спортни клуба. Сред тях са и:

  Емануил Димитров – петкратен световен шампион по кикбокс,

  Даниел Георгиев – двукратен европейски и двукратен световен шампион,

  Кристина Николова -европейски шампион,

  Радослав Костов – Европейски шампион по кикбокс.

   

  Успех!