Първата „Купа Варна“ събра над 140 бойци

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  Много емоции, куп медали, грамоти и заслужени аплодисменти съпътстваха първото издание на отворения шампионат по кикбокс и муай тай „КУПА ВАРНА“.
  Събитието се проведе в морската столица гр.Варна в спортната зала „Христо Борисов“. Домакин и организатор на събитието бе спортен клуб „Вокил“ в лицето на неговия председател Галин Димов.

  Той бе подкрепен от ордена на тамплиерите в България, с логистична и организационна подкрепа на дирекция „Спорт“ при Община Варна и екип от професионални съдии и рефери предоставени от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Общо над 140 състезателя от 19 клуба в страната взеха участие в различните стилове на татами и на ринг.
  Освен клубовете от столицата на кикбокса и муай тай град Варна взеха участие и клубовете от градовете Шумен, Нови пазар, Свиленград, София, Монтана ,Нова Загора, Бургас, Каварна и Попово. Освен медалите и грамотите на шампионите в ринговите стилове бяха подсигурени и предметни награди. Официалното откриване започна в 12ч. а водещ бе един от известните спортни коментатори в града Румен Генов.

  С приветствени слова организаторът Галин Димов изказа и благодарността си за присъствието към всички участници и зрители. Приветствени слова отправи и Едуард Киркоров – велик офицер от ордена на тамплиерите, който бе заедно с командера за град Варна Младен Станев. Самото откриване направи главен експерт в дирекция „Спорт“ при Община Варна Георги Арнаудов заедно с главен експерт Кристияна Генчева.

  След като бяха официално представени и тримата Световни шампиона по муай тай за 2016г. Димитър Илиев, Кристиян Георгиев и Милен Маринов генералния секретар на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Мария Козлева връчи специална значка на Милен Маринов предоставена лично от Министъра на младежта и спорта Красен Кралев за постигнатия пореден успех и четвърта Световна титла.

  По традиция след словата бе изслушан химна на Република България и шампионата продължи с пълна сила. Купата за най-техничен състезател грабна възпитаникът на клуба домакин Радослав Колев, който вдигна на крака цялата зала след стъпването си на ринга и демонстрирането на перфектен кикбокс в стил К1.

  Престижният трофей „КУПА ВАРНА“ стана притежание на СК „Тангра 2008“ от Свиленград, които участваха с над 14 състезателя във всички дисциплини и извоюваха най-много шампионски и призови места.

  Този шампионат ще остане в историята на бойните спортове в града като първият, който полага началото на нещо ново с тенденцията след година две да се превърне в международен турнир. Безспорен е факта, че именно в град Варна има най-много спортни клубове развиващи кикбокс и муай тай и организирането на събития от този тип ще стават все по-чести.