КЪДЕ Е НАШЕТО МЯСТО В СВЕТА НА СПОРТА ЗА 2015г.

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Лого федерация за статияСКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, Време е да се обърнем назад и да си припомним какво направихме през изминаващата 2015 състезателна година във федерацията. Време е да изкажем своята благодарност на всички вас клубове, треньори, състезатели, деятели, на Министерството на младежта и спорта, на всички Общини, които ни помагаха и приемаха нашите събития. Дойде моментът да кажем едно огромно благодаря на всички медии, които положиха труд през годината да популяризираме нашият спорт. Представяме ви крайният резултат от всички Световни и Европейски първенства през годината и няколко случайно подбрани момента . Горди сме с това, което постигнахме заедно и ще се борим през следващата година за още повече признание и заслужено оценяване на труда, които полагате, за да може спорта кикбокс и муай тай да заемат своето заслужено почетно място като един от най- популярните и социално значими спортове в България.

  МЪЖЕ И ЖЕНИ
  6 СВЕТОВНИ ШАМПИОНА
  7 СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНА
  4 БРОНЗОВИ МЕДАЛИСТА

  МЪЖЕ И ЖЕНИ
  6 ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНА
  1 ЕВРОПЕЙСКИ ВИЦЕШАМПИОН
  1 БРОНЗОВ МЕДАЛИСТ

  КАДЕТИ
  1 СВЕТОВЕН ВИЦЕШАМПИОН

  КАДЕТИ
  4 ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНА
  6 ЕВРОПЕЙСКИ ВИЦЕШАМПИОНА
  10 БРОНЗОВИ МЕДАЛИСТА

  ОБЩО 46 МЕДАЛА

  БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО ПОСТИЖЕНИЕ В СВЕТА НА КИКБОКСА – БЪЛГАРИНЪТ ЕМАНУИЛ ДИМИТРОВ Е ПЪРВИЯТ СЪСТЕЗАТЕЛ, КОЙТО ПРИТЕЖАВА СВЕТОВНИТЕ ТИТЛИ В ТРИТЕ РАЗЛИЧНИ ТАТАМИ СТИЛА НА НАЙ-ГОЛЯМАТА СВЕТОВНА ОРГАНИЗАЦИЯ W.A.K.O.

  Следва да отбележим, че нашите отбори са с най-малко участващи в сравнение с останалите държави и ние не печелим медали на килограм, а ги извоюваме с много пот и кръв на ринг и на татами. Умишлено не публикуваме цялостната подробна информация за всяко едно от Световните и Европейските събития, семинарите, професионалните гали и Държавните шампионати. защото няма да ни стигнат 20 страници, а и вие нашите читатели ще се отегчите. Това, което публикуваме е само върхът на айсберга, който сме сътворили през тази година. След всичко написано се питаме къде точно е нашето място в света на спорта за 2015г. Дали сме най-успешната федерация, дали сме в челната тройка или има и други спортове, които завладяха Световните и Европейските върхове и ни задминаха, за да знаем към какво да се стремим през следващата година. Обещаваме да проверим и в най-скоро време да обявим официалните данни, а защо от Министерството на младежта и спорта да не бъдат класирани и федерациите според успехите, които постигат през годината, за да виждат хората какво се случва ? Дали не е време всичко да излезе в публичното пространство и да се види в крайна сметка, кой какво прави за спорта, какво заслужава и какво получава ? Въпроси много, отговори няма. Надяваме се през 2016г. да поставим едно ново начало и всичко да бъде прозрачно.