ВАРНА – МИНИСТЪР, ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ, КМЕТ, СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ И ГЛАДИАТОРИ НА ЕДНО МЯСТО !

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  sahs1_522x93318.12.2015г. град Варна, Дворец на културата и спорта. Тази дата и това място определено ще останат в историята на града и неговите жители. Защо ли ? Защото всички присъстващи любители на бойните спортове имаха възможността да наблюдават няколко събития в една и съща вечер на едно място. Награждаването на „Спортист на Варна” за месец Ноември в която за №1 на спортните журналисти бе избран Световният шампион в абсолютна категория Захари Дамянов, а в онлайн анкетата за № 1 бе обявен състезателя по кикбокс Илия Борисов от СК Вокил заедно с личния си треньор Галин Димов. Специална награда за Световния шампион по кикбокс в стил К1 до 81кг. Александър Петров от СК Джет.

  12378117_1043062589090120_1626198508190342433_oЗа спортист №1 за 2015г. единодушно бе избран Захари Дамянов, заради огромния успех, който прослави града и цяла България. Заедно с него бе и награден и личният му треньор – Световния шампион Шихан Емил Костов. Всичко това се случи не къде да е а на ринга, награждаващите бяха Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, Областния управител на град Варна Стоян Пасев и кмета на град Варна Иван Портних. На събитието присъства и други обществени личности между, които специално бе поканен и вече настоящия кмет на кв. „Владислав Варненчик” Николай Костадинов, който до скоро заемаше позицията директор на „Дирекция спорт” към Община Варна и има съществен принос за развитието на бойните спортове в града.

  12359961_10205768171548826_3334532219453721529_nНепосредствено след церемониите по награждаване в препълнената с над 4000 души  зала започна и дългоочакваната професионална галавечер Ultimate Pro fight 4 организирана с любезното съдействие на прмоутър Pro Fight и Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Домакин на събитието беше Moda bar my place а главен организатор и мач мейкър – Петър Добрев. В десет епични мача един срещу друг застанаха :

  ЗА БАЛКАНСКИ ТИТЛИ В СТИЛ ЛОУ КИК

  • Радослав Костов/Боил Варна/ срещу Иван Дордевич /Сърбия/ – победа по точки за Радослав Костов.
  • Галин Гинчев/Йорк Варна/ срещу Слободан Митрович/Сърбия/ – победа по точки за Галин Гинчев

  ПРОФЕСИОНАЛНИ СРЕЩИ В СТИЛ К1

  • Рангел Иванов /Дрийм Варна/ срещу Стефан Николич/Сърбия/ – победа за Рангел Иванов след лекарска забрана заради получена аркада в скулата на противника му.
  • Станислав Бахчеванов /Йорк Варна/ срещу Лазар Соянович / Сърбия / победа за Станислав Бахчеванов след отказване на противника му.
  • Цветозар Кючуков /Иккен София/ срещу Георги Дойчев /Армеец София/ – победа по точки за Цветозар Кючуков
  • Богдан Шумаров /Боил Варна/ срещу Кирил Иванов/Тим Варна/ – победа по точки за Богдан Шумаров.
  • Марио Кирилов /Армеец/ срещу Симеон Димитров /Патриот Дупница/ – победа по точки за Марио Кирилов.
  • Красимир Вулев /Йорк Варна/ срещу Адриян Димитров/Русе/ – победа с нокаут за Красимир Вулев.
  • Сергей Александров /Иккен/ срещу Алексадър Петров/Варна/ – победа с нокаут за Сергей Александров.

  12360302_637260009747147_4375947050584679252_nГВОЗДЕЯТ НА ВЕЧЕРТА

  Владимир Вълeв – Питбула /Боил Варна/ срещу Sladjan Dragsic/Сърбия/. Един наистина красив и изпълнен с много адреналин мач, в който Влади изнесе лекция на съперника си от Сърбия по водене на боя, сила, издръжливост и шампионски дух. За поредна година на професионалният ринг Влади показа, че е номер 1 в своята категория и вдигна на крака препълнената до краен предел спортна зала. След края на срещата Питбула беше награден лично от президента на Pro Fight Димитър Ангелов, който е и съпредседател на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

  Това беше една перфектно организирана галавечер, която варненци заслужават заради любовта си към бойните спортове. Със своето присъствие над 4000 души  показаха, че вече бойните спортове са социално значими и все по-популярни. Присъствието и на толкова много обществени личности е доказателството и за интерес от страна на Държавата и Общините в бъдещото развитие и масовост на кикбокса