НАЦИОНАЛИТЕ ПО МУАЙ ТАЙ С ОСЕМ МЕДАЛА ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО В КИПЪР

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  12289470_10153313144689227_7482832831903627746_nВ истински герои се превърнаха целият национален отбор на България по муай тай, който замина за Кипър и буквално смаза конкуренцията като успя да спечели цели 6 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал!

  От 20 до 30.11.2015г. в град Ларнака Кипър се проведе Европейското първенство по муай тай организирано от световната федерация по муай тай WMF. За поредна година всички държави от Европейският съюз си дадоха среща за определяне на най-добрите бойци на стария континент.

  Над 300 състезателя се бориха в продължение на цяла седмица в различните категории. Националите от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай обраха почти всички златни отличия в категориите, в които се състезаваха.

  Ето и пълният списък на момчетата прославили България и взетите призови места:

  1. Станислав Вълчев – 57 кг. – ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН
  2. Любен Стефанов – 63,5 кг – БРОНЗОВ МЕДАЛ
  3. Марио Кирилов – 67 кг. – ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН
  4. Стоян Копривленски – 71 кг. – ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН
  5. Стефан Петков – 75 кг. – ВИЦЕ ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН
  6. Димитър Илиев – 86 кг. – ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН
  7. Християн Тотев – до 91 кг. – ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН
  8. Пламен Борисов + 91 кг. – ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН

  Искаме да споменем и хората без които със сигурност това уникално постижение нямаше да бъде факт, а именно техните треньори!

  Николай Атанасов – старши треньор на националния отбор по муай тай и майстор на спорта!
  Красимир Колев – помощник треньор на националния отбор по муай тай и спортен директор на Pro Fight!

  Красимир Димов – международен рефер и съдия натоварен с не леката задача на главен съдия на първенството заедно с колегата Охад Курланд от Израел. Човекът, който определяше съдийските наряди и следеше за коректното отчитане на резултатите и бе рефер на повечето финални срещи.
  Мария Козлева – генерален секретар на федерацията и водач на отбора с ангажимент по цялостната организация на отбора ни във връзка със състезанието и за ежедневното подаване на актуална информация директно от мястото на събитието.

  И на последно място, но не и по значение – Съпредседателя на българската конфедерация по кикбокс и муай тай и почетен консул на Тайланд Виктор Меламед!

  Изказваме своите благодарности към целият национален отбор по муай тай за постигнатото постижение и прославяне на България, а то говори достатъчно – 8 участника – 8 медала, като 6 от тях ЗЛАТНИ!