ДВЕ СВЕТОВНИ И ЕДНА ВИЦЕСВЕТОВНА ТИТЛА ПО КИКБОКС

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  От 21 до 29.11.2015г. в гр. Дъблин Ирландия се проведе световно първенство по кикбокс в стиловете лайт контакт, пойнт файтинг, фул контакт и музикални форми.

  Организатор на събитието бе световната организация на кикбокс федерациите WAKO. Регистрирани бяха 60 държави с общо 745 участника.

  Българският национален отбор към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай също взе участие с делегация както следва:

  1. Галин Димов – ръководител
  2. Деница Миленкова – съдия
  3. Митко Костадинов – съдия
  4. Иван Георгиев – треньор
  5. Емануил Димитров – състезател
  6. Александра Димитрова – състезател
  7. Дюк Нуамеруе – състезател
  8. Любомир Бакалски – състезател
  9. Мирела Чилингирова – състезател
  10. Стефан Арсов – състезател
  11. Кирил Петров – състезател
  12. Радослав Славчев – състезател

  В продължение на 5 поредни дни нашите момчета и момичета играеха, за да влязат в медалите. До почетните места обаче успяха да достигнат само Дюк Нуамеруе и Емануил Димитров, които преди месец станаха световни шампиони по кикбокс в стил киклайт контак на провелия се шампионат в Белград Сърбия.

  12289460_906395986115024_5205000727938041606_nВ полуфиналната си среща Дюк прегази представител на домакините, а Емо детронира петкратния световен шампион Laszlo Gombos, който през последните 10 години не е побеждаван на Европейско и на Световно първенство в стил пойнт файтинг. Тук е и моментът да споменем, че Емо играе в два стила – лайт контакт и пойнт файтинг и срещите му са в един и същи ден. На полуфинала в стил лайт контакт Емануил се изправи и победи представител на Полша.

  Във финалният ден в стил лайт контакт Дюк Нуамеруе излезе срещу представител на Русия. През цялото време на мача точките прескачаха от едното поле в другото. Въпреки, че Дюк не спираше да атакува и да нанася точни попадения много точки не бяха видени от съдиите и не бяха отчетени. В крайна сметка само с една точка разлика Дюк загуби и стана вицесветовен шампион в стил лайт контакт до 84кг.

  12295257_906889089399047_1600424753526538320_nЕмануил също излезе срещу представител на Русия в стил лайт контакт. Тук нещата протекоха по същия сценарий. Много от точните попадения не бяха видени от съдиите и до втория рунд Емо изоставаше с две точки. Няколко пъти срещата бе спирана заради кръвотечение от носа на руснака. В края на втория рунд Емануил обърна резултата и поведе. Абсолютно заслужено спечели и бе обявен за новия СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО КИКБОКС В СТИЛ ЛАЙТ КОНТАКТ в категория до 79кг.

  Това обаче не беше всичко. Емануил бе избран да изиграе финалната си среща в стил пойнт файтинг на специално организирана гала вечер заедно с още 8 други срещи. В препълнената зала Емо излезе срещу представител на домакините. По никакъв начин не даде шанс на опонента си и го победи с няколко точки разлика и за втори път в един и същ ден бе обявен за СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО КИКБОКС, но този път в стил пойнт файтинг до 79кг.

  Крайният резултат на отбора ни е две световни титли спечелени от Емануил Димитров и един вицесветовен шампион в лицето на Дюк Нуамеруе. Това е огромен повод за гордост, защото победите на нашите момчета нямат еквивалент за сравнение в българския кикбокс. В момента България в лицето на Емануил има СВЕТОВЕН ШАМПИОН, който в продължение на две години (защото световните първенства се провеждат само през една година) ще е номер едно вече в три стила на кикбокса на най-голямата световна организация WAKO.

  2110943125