В ОТГОВОР НА НЕВЯРНО ПОДАДЕНА ИНФОРМАЦИЯ КЪМ ЕЛЕКТРОННА МЕДИЯ

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  Лого федерация за статияУважаеми дами и господа членове на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. На 28.11.2015г. в електронната медия http://www.flagman.bg излезе статия, в която се съдържа невярна информация относно „тихомълком” взетото решение на ръководството на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай (БККБМТ) във връзка с наказанието на двама национални състезатели Йордан Янко „Руския” и Атанас Божилов – състезатели на СК „Самурай” град Бургас.

  Бихме искали да Ви уведомим, че решението за налагане на наказанието „ПРЕКРАТЯВАНЕ НА СЪСТЕЗАТЕЛНИТЕ ПРАВА ЗА СРОК ОТ ДВЕ ГОДИНИ” е плод на дълги разговори  от страна на ръководството и от страна на Председателя на СК „Самурай” – Николай Рачев, който е и член на УС на БККБМТ с двамата състезатели. Информацията за техният отказ постъпи във федерацията след като вече съставът на националният отбор за Световното по кикбокс беше определен и гласуван. За състезателите бяха направени финансови разходи и резервации за участие в национален предсъстезателен лагер, резервирани бяха самолетни билети, резервация в хотел, заявка за участие и други финансови постъпления от страна на федерацията свързани с участието им в Световно първенство по кикбокс в Белград Сърбия. След като двамата състезатели не се явиха на организирания и финансиран от федерацията лагер започнаха разговори относно причината, а именно тяхното участие в заснемане на видео и фото материали по проект за популярна видео игра. След като стана ясно, че не желаят да тренират с отбора им бе предоставена възможност да се подготвят в клуба, в който тренират, да се явят на снимките и след като приключат (няколко дни преди заминаването на отбора) да се включат и да заминат заедно с отбора. На 23.10.2015г. на заседание на УС на БККБМТ в присъствието на повече от 1/2 от членовете бе проведен последния телефонен разговор от страна на Председателя на СК „Самурай” – Николай Рачев с двамата състезатели, който настоя за тяхната позиция относно участието си в националният отбор. Двамата потвърдиха своя отказ, което наложи и вземането на решение за налагането на наказание във връзка с неизпълнението на „Наредба на националните състезатели”. След издаване на заповедта тя бе публикувана в официалният сайт на БККБМТ в заглавната страница и в раздел „Правилник”, които са общо достъпни за четене и теглене. Благодарение на отказа си за участие на мястото на Йордан Янков бе поканен Александър Петров, който както знаете стана СВЕТОВЕН ШАМПИОН в същата категория.

  Като ръководство на такава огромна организация каквато е БККБМТ сме длъжни да спазваме правилата и да не правим изключения, за да не бъде създаден прецедент, тъй като това ще донесе още повече финансови загуби и по-малко възможности за печелене на Европейски и Световни титли от други състезатели, които са лоялни към нашата федерация. Считаме, че чрез подобен род публикации се цели да бъде уронен авторитета и престижа на нашите и вашите  успехи, които бележат огромен ръст в последните две години. Написаното „гонят ги от България“ е плод на въображението единствено и само на хора търсещи „сензация“ и не би следвало да се взема под внимание. Ние не сме институция, която има подобни правомощия и няма как да „изгоним“ някой. Искаме също така да заявим, че уважаваме трудът и постиженията на всички вас нашите състезатели включително и на Йордан Янков и Атанас Божилов, тъй като именно вие сте хората, които прославят България по целия свят, но не можем да си позволим лукса да не бъдат спазвани създадените в организацията правила, с които всеки един от тях е запознат. След изтичане на наказанието двамата състезатели ще бъдат с възстановени състезателни права и ще имат възможността активно да вземат участия във всички Държавни и международни мероприятия.