Един от най-успешните треньори по муай тай е на гости в България

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  11850626_858663444221612_6826335979920366929_oSaengvipat Rattanawong– така се казва човекът, който като състезател не веднъж е покорявал върховете на аматьорския и професионалния муай тай в Кралство Тайланд, а също така дълги години като треньор е подготвял отбора на град Патая (туристически град в близост до столицата на Тайланд гр. Банкок известен с едни от най-добрите школи по муай тай). Точно той по препоръка на Световната федерация по муай тай (W.M.F.) преди преди броени часове кацна на летище София и в следващите три месеца ще бъде гост на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Инициативата е на ръководството на БККБМТ и със съдействието на Президента на Европейската федерация по муай тай – госпожа Габриеле Мург. Ще се проведе специална подготовка на нашият национален отбор по муай тай за предстоящото Европейско първенство през месец ноември в гр. Ларнака Кипър. Господин Rattanawong ще посети и клубовете в цялата страна развиващи муай тай и ще проведе няколко тренировки, за да предаде своите знания на българските си колеги.
  Това е поредна покана от страна на БККБМТ на доказал се в своето време на световно ниво треньор като част от стратегията на ръководството да се черпи опит директно от извора и България да се превърне в световна сила в бойните спортове кикбокс и муай тай.