НАД СТО СЪСТЕЗАТЕЛЯ ОТ ДВАНАДЕСЕТ КЛУБА НА СПАРИНГ ВЪВ ВАРНА

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  За пореден път град Варна с любезното съдействие на Община Варна, управителя на ОП „Спортни Имоти“ Николай Костадинов и спортния отдел към Общината беше домакин на традиционното обиграване преди голямо състезание в ринговите стилове на кикбокс. Този път стиловете бяха К1 и фул контакт. Представители на девет варненски клуба ТИМ, ВОКИЛ, БОИЛ, ЙОРК, АРГУС, ЛЕГИЯ, АХИЛ, ДЖЕТ, СТОРМ заедно с колегите си и представители на ИККЕН гр. София, ФУРИОЗО гр. Балчик и ШУМЕНСКА КРЕПОСТ гр. Шумен подбраха своите състезатели за предстоящото Републиканско първентгво в гр. Нова Загора и обмениха опи тпод формата на спаринг. Началото бе дадено от братята Красимир и Галин Димови, които са организатори и домакини. Обяснени бяха основните правила в двата стила, разрешените и забранените удари, акцентира се на чистата и технична игра и правилното изпълнение и боя на кикове при фул контакт. След като всичко беше добре обяснено състезателите бяха разпределени по стил, категория и възрастова група. Треньорите се разпределиха на групи и наблюдаваха за чиста игра, предпазване от контузии и следяха за силна и некоректна игра. Изиграха се общо 12 рунда по 3 минути. Наред с всички останали взеха участие и Световните шампиони по муай тай и в ринговите стилове на кикбокса Християн Тотев, Владимир Вълев, Милен Маринов, Тихомир Митев и Европейския шампион по муай тай Пламен Борисов. Всички се представиха повече от блестящо, което от своя страна е знак, че предстоящото състезание ще е на много високо ниво и Българска конфедерация по кикбокс и муай тай прави голяма крачка напред „вдигайки летвата“ с всяко едно свое състезание, което привлича все повече млади хора да спортуват и клубовете да работят заедно.
  Предвижда се още едно обиграване в следващата неделя -03.05.2015г., което отново ще е в двата стила, но този път рундовете ще са по 2 минути както е на състезанията.

  20129_806044662816824_2473733762370356103_n