Варна „превзе” Шуменската крепост в ДП по кикбокс

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Завърши вторият за тази година шампионат организиран от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Той се проведе в спортна зала „Младост” гр. Шумен, като домакин бе местният СК „Шуменска крепост” с председател господин Свилен Маринскии главен треньор на клуба Галин Методиев. В стиловете лоу кик и киклайт контакт се регистрираха над 500 състезателя от 45 спортни клуба от цялата страна. В първия ден от шампионата се проведоха 82 срещи на татами и 41 срещи на ринг. От ранна сутрин се даде старта, за да могат състезателите да получат своя шанс и да покажат кой е по-добрия. Официалното откриване се извърши от заместник кмета на града – Живка Тонева в присъствието на Даниел Даулов от Община Шумен отговарящ за развитието на младежта и спорта и Пламен Георгиев – изпълнителен директор на в. „Шуменска заря”. Ръководството на конфедерацията в лицето на председателя Виктор Меламед и няколко от членовете на управителния съвет също присъстваше на церемонията и наблюдаваше представянето на участниците. Нивото на състезателите беше високо и в мачовете не можеше да се определи до последно кой е победителят. Само трезвата и обективна преценка на съдиите отсяваше победителя от победения и само в някои отделни случаи срещите приключваха с нокаут или поради прекратяване на срещата от рефера. Залата през двата дни беше изпълнена до краен предел и в преносен смисъл се „пукаше по шевовете” от зрители. Във финалния ден след приключване на финалните срещи стана ясно, че купата на „Шуменска крепост”, която е ежегоден приз за най-добре класиралият се клуб отива в град Варна спечелена от СК „Боил” с председател и треньор Красимир Кирилов. Общо 31 са спечелените от клуба медали като от тях златните са 13 на брой, 13 сребърни и 5 бронзови отличия. Състезанието се водеше от главния съдия Георги Георгиев, а някои състезатели показали много добра спортна форма и техническа подготовка бяха набелязани от националния селекционер Йордан Дичев като евентуални попълнения на бъдещия разширен състав на националния ни отбор. Изключително силен шампионат изпълнен с много положителни емоции, високо спортно майсторство и професионализъм.

  11041645_796338783787412_978499696518860280_n