БОЙНИТЕ СПОРТОВЕ УЧРЕДИХА НОВА АСОЦИАЦИЯ

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  На 25.03.2015г. в Министерството на младежта и спорта се проведе учредително събрание на Национална Асоциация на бойните спортове Screenshot 2015-04-02 17.07.27 Screenshot 2015-04-02 17.07.30 Screenshot 2015-04-02 17.07.33 Screenshot 2015-04-02 17.07.42
  За председател на асоциацията бе избран г-н Димитър Ангелов, който в момента е и Вицепрезидент на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.
  В учредяването се включиха няколко от най големите федерации по бойни спортове в страната като:
  – Българска конфедерация по кикбпокс и муай тай

  – Таекуон- до ITF

  – Карате шотокан

  – Кудо

  – Айкидо

  – Самбо

  – Сумо

  – Джу джицу

  Към настоящия момент във федерациите учредители членуват над 400 клуба в цялата страна с над 25 000 състезатели. Създаването на тази асоциация е с идеалната цел да бъдат защитени интересите на всички неолимпийски бойни спортове, повишаване на високото спортно майсторство и бъдещи успехи на федерациите, създаването на общ спортен календар, както и да се организират съвместни мероприятия – фестивали, и състезания, които да популяризират бойните спортове и привличат повече последователи. Ще бъдат привлечени за провеждането на много семинари най добрите в световен мащаб треньори и съдии, които да повишат нивото и в буквален смисъл да се черпи директно от извора на знанията.