БОЙНИТЕ СПОРТОВЕ УЧРЕДИХА НОВА АСОЦИАЦИЯ

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  На 25.03.2015г. в Министерството на младежта и спорта се проведе учредително събрание на Национална Асоциация на бойните спортове Screenshot 2015-04-02 17.07.27 Screenshot 2015-04-02 17.07.30 Screenshot 2015-04-02 17.07.33 Screenshot 2015-04-02 17.07.42
  За председател на асоциацията бе избран г-н Димитър Ангелов, който в момента е и Вицепрезидент на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.
  В учредяването се включиха няколко от най големите федерации по бойни спортове в страната като:
  – Българска конфедерация по кикбпокс и муай тай

  – Таекуон- до ITF

  – Карате шотокан

  – Кудо

  – Айкидо

  – Самбо

  – Сумо

  – Джу джицу

  Към настоящия момент във федерациите учредители членуват над 400 клуба в цялата страна с над 25 000 състезатели. Създаването на тази асоциация е с идеалната цел да бъдат защитени интересите на всички неолимпийски бойни спортове, повишаване на високото спортно майсторство и бъдещи успехи на федерациите, създаването на общ спортен календар, както и да се организират съвместни мероприятия – фестивали, и състезания, които да популяризират бойните спортове и привличат повече последователи. Ще бъдат привлечени за провеждането на много семинари най добрите в световен мащаб треньори и съдии, които да повишат нивото и в буквален смисъл да се черпи директно от извора на знанията.