ЕКСЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН ПО МУАЙ ТАЙ ХРИСТИЯН ТОТЕВ

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  ЕКСЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН ПО МУАЙ ТАЙ ХРИСТИЯН ТОТЕВ
  Ден след като бе обявен за номер едно на планетата по муай тай в категория до 91кг. при мъжете на организираното от WMF Световно първенство националният ни състезател даде специално интервю за всички почитатели на бойните спортове. Ето какво ни каза той:
  – Здравей Християне. Ще ни разкажеш ли колко време се подготвя за шампионата?
  – Здравейте. Подготовката ми беше доста дълга. Не съм спирал да се подготвям още от миналата година. Световното първенство беше голямата ми цел в спорта и дори отказахме участие в първата професионална гала на България, за да мога да съм отпочинал и да натрупам добра база. Много често с момчетата от клуба и треньора ходихме на спаринг срещи в други клубове и опита, който придобих даде своя принос за крайния резултат.
  – Какви трудности срещна по пътя към победата и какво те крепеше през цялото време, за да достигнеш върха в едно от най-трудните състезания на планетата?
  – Трудностите, през които минах не са нищо необичайно. Строго определена храна, упорити тренировки, лишения в личен план, натрупана умора и други. Слава богу всичко си е заслужавало. В момента се чувствам много добре и дори нямам никакви травми, което е много важно. През цялото време ме крепеше мисълта за победата. Исках да развея българския трибагреник в средата на ринга, за да може целия спортен свят да види, че има една малка страна наречена България, която има своя принос в бойните спортове и е достойна за уважение със своите спортисти и шампиони.
  – На кого дължиш този грандиозен успех?
  – Най много дължа титлата си на личния си треньор Галин Методиев, който беше и мой спаринг партньор и на целия отбор от СК „Шуменска крепост”. Всички мои приятели познати ме подкрепяха по време на подготовката. Получих и голяма подкрепа тук в Тайланд от целия национален отбор на България, което също беше много важно да повярвам в своите възможности.
  – Какви са ти плановете за развитието като спортист и в личен план какво следва от тук нататък?
  – Сега следва кратка почивка и отново се връщам към тренировките, защото това е моят начин на живот. Коя ще е следващата ни цел ще го обсъдим първо с треньора ми, когато се прибера жив и здрав в България.
  – Би ли желал да споделиш още нещо?
  – Да, бих искал да изразя своята благодарност, към Президента на СК „Шуменска крепост” господин Свилен Марински, който е основният „виновник” нашият клуб да го има в града и да дава шанс на младите хора да се докажат в спорта. Благодаря на ръководството на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, че видя в мен бъдещ шампион и ми даде шанса да се докажа. Още веднъж да благодаря на треньора ми Галин Методиев и на всички, които са около мен и ме подкрепят за това, което съм. Тяхната подкрепа ми даде голям стимул за победите.

  PicsArt_1426672568125