ВЛАДИМИР ВЪЛЕВ-ПИТБУЛА – Изпращам една от най успешните си години в спортната си кариера

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  На 11.12.2014г. в гр. Варна на специална церемония организирана от Община Варна бяха връчени няколко награди в областта на спорта. С отличието „ТРЕНЬОР НА ГОДИНАТА“ на не олимпийските спортове лично от кмета на града Иван Портних бе награден най – титулувания състезател на Българска Конфедерация по кикбокс и муай тай три кратния Световен и Европейски шампион Владимир Вълев. След грандиозния си успех през 2013г. когато бе обявен за номер едно на световния шампионат по кикбокс К1 от WAKO Влади Питбула започна паралелно работа и като треньор в СК „Боил“ и личен треньор на Кристиян Георгиев. Успехите не закъсняха и през 2014г. в ролята си на треньор съвместно с главния треньор на клуба Красимир Кирилов бяха спечелени общо 55 медала от Държавни и международни първенства, като 33 от тях са златни. В ролята си на личен треньор на Кристиян Георгиев бяха постигнати два международни успеха с огромен обществен отзвук. През месец септември в гр. Букурещ Румъния спечелиха титлата Европейски шампион по муай тай, а месец по-късно в гр. Билбао Испания Кристиян под ръководството на Владимир Вълев спечели една от най-стойностните награди с еквивалент на световна титла – Европейски шампион по кикбокс в стил К1 на W.A.K.O. – най-голямата световна асоциация на кикбокс организациите. За тези си успехи Кристиян бе избран за спортист на годината на не олимпийските спортове на град Варна.

  Влади кажи няколко дими за изминалата 2014г. и какви са ти намеренията от тук нататък в ролята ти на треньор:

  – Искам на първо място да благодаря на господин Христо Христов, който ми подаде ръка и бе и причината да продължа кариерата си на спортист след 2011г., както и на Краси Кирилов, че ме подкрепяше, подготвяше и ме прие да застана рамо до рамо с него като треньор в клуба. Също така и на всички останали хора, които ме подкрепяха във всяко едно начинание и разбира се моето семейство. Наистина 2014г. беше успешна за мен. Ще продължавам напред и се надявам следващата 2015 да е още по-успешна. Предстоят ни Световно първенство по кикбокс в ринговите стилове на W.A.K.O. и Световно по муай тай на W.M.F.  в Тайланд. Радвам се, че през последната година нещата във федерацията се промениха, ръководството се постара и даде голяма гласност на нашите изяви и спорта кикбокс и муай тай.

  Влади1