Нова ера в професионалния кикбокс в България

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Българска конфедерация по кикбокс и муай тай започва нова ера в кикбокса в България. От федерацията съвместно с партньорите си от Pro Fights ще организират верига от гала вечери по кикбокс и муай тай, в която сили ще мерят най-добрите български бойци, както и множество чужестранни.

  Първата Гала ще се проведе в София на 10.12.2014 в зала „Христо Ботев“ и ще носи името Ultimate Pro Fights. В нея участие ще вземат едни от най-опитните български кикбоксьори. По време на галата ще се проведат общо 10 двубоя, 2 от които международни и 1 женски. От организаторите споделиха и как точно ще са разпределени срещите по стилове. 3 срещи ще са по правилника на лоу кик стила, 1 среща ще бъде в стил фул контакт, 3 срещи ще са в стил К1 и 3 по правилата на муай тай.

  Поглеждайки списъка с първите 6-ма бойци, които ще вземат участие, галата вече започва да изглежда изключително интересна. А ето и кои са те:

  1. Владимир Вълев – Питбула – 3-кратен световен и 2-кратен европейски шампион по К1 и муай тай

  2. Йордан Янков – 2 пъти световен и 2 пъти европейски шампион по муай тай

  3. Димитър Илиев – Двукратен Световен шампион по муай тай

  4. Стефан Станков – носител на европейска титла в стил К1

  5. Стоян Копривленски – 2 пъти европейски шампион по муай тай

  6. Деян Топалски – ММА боец, тръгнал от кикбокса

  От БККБМТ заявиха, че чакат да се намери противник и за още един боец и е много вероятно на галата да има участник, подвизавал се в Сървайвър. Амбициите на организаторите са тази верига от гала вечери да стане традиционна и да започне да се провежда по 4 пъти в годината. Ясни са дори месеците, в които ще се проведат събитията догодина.

  Първата гала за догодина ще бъде през Февруари, а останалите през Май, Октомври и Декември.

  Poster-5_Preview