Приключи международният съдийски семинар по кикбокс ринг стилове в Банско

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  38303987_1604619786328041_1339243843106635776_n
  Повече от успешно приключи първият межународен съдийски семинар по кикбокс ринг стилове, който се провежда в Банско, България под патронажа на WAKO и организатор БККБМТ.
  Дни изпълнени с много упражнения, практики, изпити и изключително приятно емоции за всички участници, които бяха от над 10 държави.
  Обстановката беше много приятна и поради факта, че събитието се проведе в покрайнините на Пирин Планина в един страхотен комплекс на който благодарим, а именно Терра комплекс, които за миг не забравиха за нашето присъствие и го направиха повече от приятно.

  В последният ден се проведоха изпити лично от Юри Лактиков, който беше главен лектор и водещ семинара, като благодарение на предишният опит и сегашните упражнения всички съдии успешно преминаха.
  За коментар потърсихме лично Димитър Спасов, който е изп. директор на БККБМТ и присъства лично по време на семинара, който бе така добър да бъде изчерпателен и да даде малко повеч яснота.
  38303987_1604619786328041_1339243843106635776_n38442295_1971129386524473_7979515311403565056_n
  1. Като изп. Директор на БККБМТ и лично присъствал на цялото събитие как Ви се стори организацията?
  Първо искам да благодаря за финансовата подкрепа на ЗК Армеец и в частност на Шихан Иво Каменов, без който всичко това нямаше да се случи. Организацията беше на световно ниво, но ние не бяхме оставили нищо на случайността и се бяхме подготвили подобаващо. Три месеца преди събитията сформирахме работен екип в състав Иван Иванов – ръководител съдии направление татами, Станислава Бойчева – секретар на БККБМТ, Деница Миленкова – координатор БККБМТ с ММС, Иван Георгиев – национален треньор татами стилове и Георги Георгиев – председател на съдийската колегия.Всички тези хора вложиха всичко от себе си за да се получи това успешно и грандиозно събитие което беше трибуна на два съдийски семинара и един лагер на националите по татами и всичко това в рамките на 13 дена. Видях истинска радост и възхищение в очите на международните ни гости. Това ще ни позиционира много стабилно в международен план и тотално ще промени възприятията на WAKO за нас.

  2. Всички останаха изключително доволни, как видяхте представянето на международните и българските съдии?
  Главен лектор и водещ на семинара беше г-н Юри Лакхтиков – IF Referee Committee Ring Sports Chairman, който е една от най авторитетните фигури в WAKO. Българските съдии бяха изключително добре подготвени и показаха отлични резултати и хладнокръвие, нещо което впечатли Лакхтиков и изяви желание за повече български съдии на европейски и световни първенства. Също така беше изненадан от българската природа, добрите условия в които се провежда семинара и нашата организация. С него стартирахме преговори за премахване на всички други семинари по света и да остане само този като официален на WAKO. Това ще промени изцяло работата на БККБМТ и ще ни постави в положение в което никога не сме били. Това неминуемо ще се отрази и на призовите места които нашите състезатели ще завоюват.

  3. Какво предстои на БККБМТ за напред през годината?
  Програмата е пълна и никой няма да почива. Септември има Световно за деца и кадети в Италия, последвано от републиканси първенства. Октомври в Братислава има европейско за мъже и жени в стилове К1, low kick, kick light, където се целим в няколко европейски титли. Ноември има ЕП full contact,light contact, point fighting в Марибор и Декември сме на Европейско по Муай Тай в Ереван.
  Призовавам всички младежи да намерят подходяща зала и да инвестират повече време в тренировки. Наричам го инвестиция защото това е единствената инвестиция от която няма да изгубят, а резултата се усеща цял живот, както в социален, така и в здравословен аспект.

  Искам и лично да благодаря на екипът на Boec.BG, които доказаха че през годините са верен партньор и може да се разчита на тях за правилното и своевременно отразяване на всичко случващо от света на кикбокса и муай тая.