Завърши големият подготвителен лагер по кикбокс татами стиловете в Банско

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  FB_IMG_1533111334141Успешно приключи подготвителният лагер по кикбокс в татами стиловете (пойнтфайтинг, лайт контакт и киклайт контакт) от 20-ти до 30-ти юли в град Банско.

  Събитието бе организирано от Българската конфедерация по кибокс и муай тай, чийто екип се погрижи за всички удобства на състезателите и гостите на лагерът, за да може максимално да се използва времето отделено за тренировъчен процес с цел подготовка и лично израстване на всеки един участник в мероприятието.

  Гост треньорите Джангранко Ризи (пойнтфайтинг), Мануел Нордио (лайт и киклайт контакт) и Томаш Барада (лайт контакт) предложиха прекрасна програма съобразена с индивидуалните нужди на всеки един от бойците, на които предстои участие, съответно на световно първенство за юноши и деца и европейско първенство за мъже и жени.

  Със страхотна мотивация и себераздаване в тренировъчният процес взеха участие 17 състезатели от Русия, 18 състезатели от Италия, 5 състезатели от Словения, 4 състезателя от Норвегия, 6 състезателя от Холандия, 6 състезателя от Белгия, сред които поне 12 носители на световни и европейски титли по кикбокс, което само по себе си гарантира високото ниво на тренировъчният процес и безценната възможност за българските състезатели да бъдат в ролята на любезни домакини и да обменят опита си с актуалните шампиони в съответните дисциплини.

  В 10 дневната програма бяха залегнали тренировки за всеки един от компонентите на успешният състезател, като от всички участници бе положително отбелязано методичното развитие на всеки от тях във всеки следващ ден. С увереност, че се върви по правилният път за всички бойци, подготовката продължава и идните седмици съобразена с безценните съвети на себераздаващите се международни и български треньори, взели участие в мащабното международно мероприятие.