БККБМТ налага наказание на СК „Радулов“

 • 3 европейски и 2 вицеевропейски титли за България!

  Изключително представяне на българският национален отбор по кик бокс на Европейското първенство в стилове лоу кик, лайт конткат и К-1, което се проведе в Марибор, Словения.

 • Класиране Държавно отборно първенство по кикбокс, гр.Каварна 2016

  СК " Скорпион" Плевен е шампион в стил лоу кик, СК "Иккен" София е шампион в стилове киклайт контакт и К-1

 • Поредната голяма гордост за България! Състезателите на БККБМТ донесоха 22 отличия от провелото се в Дъблин, Ирландия Световно първенство по кикбокс за кадети

  Нашите момчета и момичета, водени от Иван Георгиев и Красимир Кирилов, донесоха 2 златни, 10 сребърни и 10 бронзови отличия от различни дисциплини.

  Във връзка с постъпилото официално искане от съдийския комитет на WAKO в лицето на Карл Уилсън – член на съдийския комитет, главен съдия на Унгария Оупън – относно системни нарушения на реда по време на международни и национални състезания, БККБМТ налага „Последно предупреждение“ на СК „Радулов“, както и на треньорът Ивайло Радулов за отстраняване от участие на международни и национални състезания. Наказанието включва и глоба от 1000 лв. поради системното нарушение на реда и спортната етика.

  Внасяме допълнително разяснение за наложеното наказание.

  Както бе обявено, УС взе това решение като реакция на системни нарушения от страна на Ивайло Радулов на правилата на спортната етика заложени в етичния правилник на БККБМТ и същия такъв на WAKO. Въпреки нееднократните предупреждения за това от страна на официални лица на БККБМТ и WAKO, Ивайло Радулов продължи с тези си прояви, които ескалираха на ДП татами стилове в Габрово 11-13 май 2018г, и на Световната купа Унгариан Опън 18-20 май 2018г. Без да се връщаме назад в историята, изброяваме нарушенията на Ивайло Радулов, респективно СК“Радулов“ само за 2018г, довели до решението на УС за наказание :

  – Световна купа Атенс Чалъндж 2018 – Ивайло Радулов бе изгонен от Карл Уилсън – главен съдия на турнира от треньрското място по време на среща, поради нарушаване правилата за етично и треньорско поведение

  – Световна купа Йокосо Дъч Опън 2018 – без да бъде предизвикан, преди среща на свой състезател Ивайло Радулов нападна устно и провокира Иван Иванов, в качеството му на съдия и старши на татами на турнира

  – ДП татами стилове 2018г Габрово – Ивайло Радулов наруши правилата за поведение на треньорското място, ставайки, викайки, апострофирайки съдийските решения, с поведението си манипулира феновете на СК“Радулов“, които предизвикаха напрежение и временно спиране на турнира

  – Световна купа Унгариан Опън 2018г – вместо да предявят претенции по начин регламентиран в правилника на WAKO, Ивайло Радулов и представителите на СК“Радулов“ с поведението си игнорираха този правилник, влязоха в конфликт както с промоутъра на турнира Ищван Кирали, така и с главния съдия на турнира Карл Уилсън. Това им поведение явно бе и капката преляла чашата и предизвика писмото от страна на Карл Уилсън с молба към БККБМТ да вземе мерки относно поведението на Ивайло Радулов и СК“Радулов“.

  С оглед на гореизложеното, за да не се стига до директни санкции от страна на WAKO към български клуб, което щеше да е срамен прецедент, УС на БККБМТ реши и наложи на СК“Радулов“ и треньора му Ивайло Радулов наказанието последно предупреждение единствено и само в интерес на клуба, на неговите състезатели и на българския кикбокс.