БЪЛГАРСКИЯ ОТБОР НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО МУАЙ ТАЙ

 • 3 европейски и 2 вицеевропейски титли за България!

  Изключително представяне на българският национален отбор по кик бокс на Европейското първенство в стилове лоу кик, лайт конткат и К-1, което се проведе в Марибор, Словения.

 • Класиране Държавно отборно първенство по кикбокс, гр.Каварна 2016

  СК " Скорпион" Плевен е шампион в стил лоу кик, СК "Иккен" София е шампион в стилове киклайт контакт и К-1

 • Поредната голяма гордост за България! Състезателите на БККБМТ донесоха 22 отличия от провелото се в Дъблин, Ирландия Световно първенство по кикбокс за кадети

  Нашите момчета и момичета, водени от Иван Георгиев и Красимир Кирилов, донесоха 2 златни, 10 сребърни и 10 бронзови отличия от различни дисциплини.

  viber image
  С 5 медала се завърна от участие в Европейско първенство по муай тай съставът на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. В седемдневната проява в столицата на Беларус Минск участие взеха представители на 15 европейски държави, които с качествени и успорвани срещи определиха призьорите на Европа за 2017 година. Последното за годината международно състезание за Българска конфедерация по кикбокс и муай тай приключи с актив от 3 златни и 2 сребърни медала.
  Успеха си от Световното първенство през март в Банкок затвърдиха двама от състезателите ни спечелвайки поредна титла за годината този път Европейска в категория до 60 кг. – Станислав Вълчев и в кат. + 91 кг. – Пламен Борисов. Със злато от Европеското първенство се завърна и боеца ни в категория до 91 кг. Християн Тотев, за който това беше първа международна изява за годината след продължително прекъсване поради контузия. Севдалин Славов надигра категорично противниците си в схемата на категория до 63.5 кг., като отстъпи с малко финалния си мач срещу състезател от Русия и се нареди на второ място на почетната стълбичка. За съжаление сериозна контузия на коляното получена в предходните срещи попречи на национала ни в кат.до 81 кг. Йордан Янков да се изяви пълноценно във финалния си мач. Травмата доведе до невъзможност състезателят ни да продължи битката и в средата на втория рунд бе наложено прекратяване на срещата, с което и той остана втори в категорията си.
  Представянето ни в тазгодишното издание на Европейския шампионат продължава да утвърждава позицията на страната ни в челните места на аматьорския спорт.
  За всички наши представители в края на тази седмица в София предстои финалното отборно първенство по муай тай, наситения с прояви месец Декември ще приключи с атрактивна професионална гала на 15.12 в зала Универсиада и годишно общо събрание на организацията на 17.12.2017.